7 thoughts on “#GE13: Jajaan Calon Melayu vs Bukan Melayu… dan Kebarangkalian Realiti #Hudud???

    1. Er… kenapa anda tak pula komen yang berkaitan dengan artikel ini? Saya approve kerana kebebasan bersuara, tetapi nyata anda tidak menghormati topik artikel. Ini yang terakhir. Saya akan tapis dan tidak akan approve komen yang tidak berkaitan.

      Terima kasih.

  1. hudud…up to pas to play their card.
    (and up to umno also to keep on playing the issue),
    the above does not bothering majority of the voters who wish to see BN out of
    power after so long championing their “old” cause albeit in different tunes.
    by right as a pr voter, and if pakatan wins,hopefully umno dapat belajar menerima kekalahan dan tak upah gangster2 nak instigate chaos.
    the same goes to pakatan. tapi as usual la kan, demokrasi di malaysia ni masih jauh lagi di sebabkan tak da will power dari both political divide to see and understand what rakyat really want.

    i recalled after march 2008, there were so much buzz in news be it in tv and online media, regarding the emergence of a solid 2 party system, power of new media,
    etc etc.

    among my wishlist from that moment that the ruling party learned to respect people’s wish for democracy.

    pakatan via anwar and co berkempen Iisu isu yg lebih dekat di hati rakyat.
    whereas bn tak abis abis dgn kontol si anwar.

    majority rakyat dont give a fish of where anwar put his dick NAJIB WOI!

    i wish we can give BN one more chance, but i guess maybe this time,
    a change is inevitable.

    hudud?

    hudud can wait. educate dulu. eradicate poverty dulu.

      1. hehehe…salam tuan,

        i haven’t been missing bro…almost everyday i check upon your blog,
        just jarang nak komen…most of the articles pun byk sgt pasal hudud…pening kepala!lol

        dan i think u pun dah tak banyak menulis kat sini right..
        most of the time aku banyak thread twitter orang sahaja..your’s included lol!

        aku malas nak bukak facebook, twitter sendiri.

        blog papagomo pun wa bukak selalu..saja layan layan baca…

        so, any article dlm tempoh 48 hours before ge13 ni?

        in conclusion, these politicians of us (both poltical divide), sudah berjaya mewujudkan satu senario seakan akan kita semua rakyat malaysia sedang berada dalam persimpangan yang akan menentukan jatuh bangun kita rakyat bumi malaysia ni..

        setuju atau tak setuju, apa sahaja yang both of these parties telah,sedang dan akan buat dalam capacity mereka sebelum, semasa dan akan datang adalah accountable oleh kita rakyat malaysia.

        aku masih berharap our politicians berfikir,bertindak dan bertugas secara waras..aku dah bosan dengan karenah kedua dua pihak… we deserved better as people!

        aku harap kegilaan politik kedua kedua pihak di kurangkan.

        too much racial hatred, too much religious issues, too much of nonsense!

        my wishes!

        1) hope people can do away by not voting proven katak like ibrahim ali, zul nordin.
        (to name a few)

        2) no clear majority, biar bn atau pakatan..so a merging between pakatan and bn, (those like minded ones, people centric, no so left wing, no so right wing)

        3)because if (2) happen, is like a reminder from all of us to these politicians, pls stop bickering like school kids, solve all problems in the manner of malaysian spirit!

        mudah mudahan, selamat mengundi penjejak awan!

        1. salam tuan,
          Sebenarnya, nak diikutkan, banyak perkara yang ingin disentuh, tetapi ruang masa agak terbatas.

          Kenapa banyak sangat pasal hudud? Sebab itu jadi “isi penting” kempen rakan-rakan PAS, tetapi tidak jelas akan dilaksanakan atau tidak. Memandangkan mereka “lebih arif”, sudah tentu saya akan “rujuk”. Jika benar demi Allah, dan bukan sekadar untuk pilihanraya, insyaAllah, jawapan yang diterima tidak menyimpang entah kemana, dijawab dengan ilmu, bukan politik.

          Lagipun, dari tracking saya, ramai juga yang ke blog ini klik artikel berkaitan hudud yang lepas dan calon muslim vs non muslim… so, saya mengharapkan, apa yang saya tuliskan, ada nilai tambah kepada pembaca…
          šŸ™‚

You are part of people on the street. My opinion might not as good as yours. Come, please share your thoughts with us!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s