Tazkirah Jumaat: Akhlak Yang Cantik


Tazkirah Jumaat kali ini ingin berkongsi satu artikel yang ringkas tetapi menarik. Diperolehi daripada laman ini, isi kandungannya mudah dan serasanya tidak sukar untuk dihayati dan difahami.

Baik wanita mahupun lelaki haruslah menjaga akhlak baik dari segi tingkah laku maupun pertuturan .Baik online maupun offline !Imej luaran belum menjanjikan peribadi mulia . Walaubagaimanapun , agama Islam sgt menganjurkan ummatnya menjaga personaliti dan kebersihan dari aspek zahir dan batin .  Sekian dulu buat kali ini .Selamat berblog kalian semua (termasuk diriku) dan jadikan blog sebagai salah satu agen dakwah kita . Tak salah kan berdakwah melalui blog ?Bukan semua blog itu melalaikan . Pandai2lah buat pilihan ~

 

Nukilan OnDaStreet: Secara fizikal, kita boleh menilai seseorang itu cantik atau tidak. Akan tetapi, rupa paras itu akan menjadi lagi cantik jika akhlak peribadinya juga cantik. Kerana peribadi dan akhlak yang cantik, hamba Allah yang dilihat tidak memili rupa paras yang cantik pun boleh jadi cantik.

Semoga Tazkirah Jumaat kali ini yang agak pendek dan ringkas dapat direnungi bersama dan tindakan yang sewajarnya dapat diambil.

Wallahualam…

 

 

Advertisements

You are part of people on the street. My opinion might not as good as yours. Come, please share your thoughts with us!!!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s